Retseptid

Traditsiooniline Taani rabarberikook

Traditsiooniline Taani rabarberikook

Taani rabarberikook on ühtaegu lihtne ja tõeliselt maitsev klassikaline Taani magustoit. Esimene asi, mida teha, on erinevate elementide ettevalmistamine. Kui kõik elemendid on valmis ja maha jahtunud, saab magustoidu kokku panna. Kõigepealt kiht rabarberipudingut, siis kiht krõbedikku ja taani makroone (retsepti leiad meie postitusest SIIT) ning seejärel uuesti rabarberipuding, enne kui lisad peale vahukoore ja mandlilaastud.

Koostiosad:

Rabarberipuding

  • 500 g rabarberit
  • 180 g suhkrut
  • 1 tl vanilje pastat
  • 1 dl vett
  • 1 spl kartulitärklist
  • ½ dl vett

Krõbedik

  • 25 g või
  • 25 g suhkrut
  • 50 g riivsaia või kaerahelbeid

Serveerimine

  • 6 Taani makrooni
  • 2,5 dl vahukoort
  • 20 g mandlilaaste

Valmistamisõpetus

Rabarberipuding:

  1. Pese rabarber ja lõika 1-2 cm viiludeks.
  2. Pane kastrulisse rabarber, suhkur, vaniljepasta ja 1 dl vett ning kuumuta keemiseni. Lase kompotil kaane all küpseda u. 20 minutit. Vajadusel lisa veel suhkrut. Kui rabarber on hästi läbi küpsenud, tuleks pudingit veidi paksendada.
  3. Sega kartulitärklis ½dl vette ja vala segades pudingule. Lisage paksendajat, kuni olete pudingi konsistentsiga rahul. Pidage meeles, et jahtudes muutub see veidi paksemaks.
  4. Tõsta puding tulelt ja lase enne külmkappi panemist kausis jahtuda. Puista peale veidi suhkrut, et nahka ei tekiks.

Krõbedik:

  1. Sulata pannil või.
  2. Pane pannile riivsai ja suhkur ning prae keskmisel kuumusel, kuni puru on kuldne, selleks kulub umbes 5-10 minutit. Aseta krõbedik küpsetuspaberile jahtuma.

Serveerimine:

  1. Vahusta koor kohevaks vahuks.
  2. Serveeri magustoit serveerimisklaasis või suures kausis, protseduur on sama.
  3. Kõigepealt pane põhja kiht rabarberipudingut ja siis peale kiht krõbedikku. Purusta Taani makroonid ja laota need kõbediku peale. Nüüd pane peale veel üks kiht rabarberipudingut ja lõpuks vahukoor. Puista peale mandlilaastud ja nüüd on magustoit serveerimiseks valmis.

Retsept pärineb SIIT

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga