Retseptid

Æbleskiver ehk Taani pannkoogid

Æbleskiver ehk Taani pannkoogid

Tegemist on Taanis traditsioonilise roaga, mille nimetus tähendas algselt õunaviile, kuigi praeguseks levinud versioonides on õunu harva kohata. Välimuselt ja olemuselt meenutavad nad meile keefiripannkooke, aga valmistamiseks on taanlastel spetsiaalne aukudega malmpann.

Koostisosad:

  • 500 g nisujahu
  • 2 sidruni koor
  • 1 spl suhkrut
  • 1 1/2 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl söögisoodat
  • 1/2 tl soola
  • 3 muna
  • 4 dl petti või keefirit
  • 50 g sulatatud võid

Valmistamisõpetus:

  1. Sega kausis nisujahu, sidrunikoor, suhkur, kardemon, sooda ja sool.
  2. Eralda munad ja vahusta munavalged teises kausis tugevaks vahuks.
  3. Lisa jahusegule munakollased ja pett ning klopi ühtlaseks.
  4. Sega tainasse sulavõi. Viimasena sega munavalged ettevaatlikult taignasse ja vala kannu.
  5. Lase pannil väga kuumaks minna ja pane aukudesse veidi võid.
  6. Täida augud ¾ ulatuses taignaga ja küpseta ühtlasel kuumusel kuni alumine osa on krõbe. Seejärel pööra neid pool pööret, nt. lihavardaga, nii et küpsemata tainas voolaks allapoole. Täida iga auk rohkema tainaga ja küpseta neid kuni on valmis – vajadusel keera veel, et kõik küljed oleksid krõbedad. 
  7. Eemalda koogid pannilt ja hoia soojas. Serveerimisel puista neile tuhksuhkrut.

Retsept pärit SIIT

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga